A legjobb árú repülőutat keresed?

Kambodzsa Battambang Bamboo Train

Ünnep Kambodzsa Battambang Bamboo Train


Kambodzsa az ázsiai utazások egyik rejtett gyöngyszeme. Ez az ország rengeteg kulturális és természeti látnivalóval rendelkezik, amelyek garantáltan az emlékek közé fog kerülni. Battambang, az ország egyik tartománya, az utazók körében ismert az adrenalinban gazdag bambuszvonattal. Ez a látnivaló igazi kalandot ígér mindenki számára.

A bambuszvonat Kambodzsában olyan, mint egy hagyományos menetrend szerinti vonat, de mivel a régióban nem áll rendelkezésre elég pénz az infrastruktúra fejlesztésére, a helyiek bambuszból és faanyagból állították elő az egységeket. Az egyedi járművek olyanok, mint a cápák, és az utasokat ragyogóan kezeli egész úton át mindaddig, amíg el nem érik a célállomást.

A Battambangban található bambuszvonat a dél-keleti ágazatban működik, amelynek köszönhetően számos turistát és helyi lakost szolgál ki. A belépőjegy ára megfizethető, így bárki beülhet az egységre, hogy élvezhesse azt az izgalmat, amit csak a bambuszvonat biztosíthat.

Az egység belsejében nincs sok luxus, csak a pad és a parasztok, amelyek a szélességet és a súlyát szabályozzák. Amikor a vonat elindul, akkor a matrózok elengedik a féket és a motor a bambusz vágásának hangját hallatja. Az utasok folyamatosan érzik a kanyargós utat az erdőkön, mezőkön és a falvakon át. Az utazás teljes időtartama kb. 45 perc és az egész út alatt a táj szépségébe élvezhető.

Az utazók általában arról mesélnek, hogy a nyaralásuk legizgalmasabb élménye a Battambang-i bambuszvonat volt. Egyesek azt mondják, hogy nézni a kilátást az üvegablakon keresztül már nem olyan érdekes, mert a bambuszvagon a világ minden megfigyelhető. Az utasok itt szabadon élvezhetik a szabadság érzését, miközben élvezik a természet és a vidék szépségét.

Ha jó időben utaztok, az utazás után akár változatos virágokkal is díszíthetitek az utat. A Battambang-i büszkeség, a bambuszvonat, egy igazán felejthetetlen utazást ígér, amely ráadásul környezetbarát alternatíva az áru-és személyszállításra. Ha Kambodzsában jártok, nem hagyhatjátok el a Battambang-i bambuszvonatot, amiről biztosan nem fogtok megbánni!


Időjárás Kambodzsa Battambang Bamboo Train


Kambodzsa neve talán nem olyan ismert a világ számára, mint egyes más ázsiai országoké, de annak időjárása legalább annyira érdekes, mint bárhol máshol az öt kontinensen. Battambang, Kambodzsa nyugati régiójában található, és egyike a legnépszerűbb turisztikai célpontoknak Kambodzsa határain belül. Az itteni bambuszvonat (Bamboo Train) a világ legizgalmasabb vasúti közlekedési eszközei közé tartozik, így az időjárásnak szintén jelentős szerepe van a látogatók számára.

Az általános időjárás Battambangban

Battambang éghajlata trópusi, így a legmagasabb hőmérséklet a legtöbb hónapban 30 Celsius fok felett van. A legtöbb eső azonban a nyári szezonban tapasztalható, amely júniusban indul és októberig tart. Ez a szezon nagyobb mennyiségű esőt hoz, és néha a szokásosnál is magasabb vízállással jár a Kambodzsa folyójának partján.

Az időjárás hatása a bambuszvonatra

A bambuszvonatot általában az esős szezonban szüntetik meg, mivel a vasúti pálya állaga ilyenkor jelentősen romlik. A nyári szezonban is van azonban lehetőség utazni, csak valamivel korlátozottabban. Az esős napok után a bambuszvonat csak kisebb távokon, kb. 5 km-en keresztül közlekedik, hogy ne terhelje túl a közlekedési eszközöket és ne veszélyeztesse az utasokat.

Azt is fontos megjegyezni, hogy a tél a legkedvezőbb időszak a bambuszvonat meglátogatásához. A hőmérséklet általában 22 Celsius fok körül alakul, kevesebb esővel és kevesebb páratartalommal járva. Ez a legalkalmasabb időszak a helyi látnivalók felfedezéséhez és a bambuszvonat megtapasztalásához is.

Az időjárás egy csodálatos tényező, amely befolyásolja az életet az egész világon. Kambodzsa Battambang tartományában a hőmérséklet, a csapadék mennyisége, és a környezeti feltételek határozzák meg, hogy mikor éri meg legjobban az itteni látványosságokat meglátogatni. De akárhogy is legyen az időjárás, Kambodzsa minden évszakban kínál valami érdekeset és szépet az utazók számára.


Szállás Kambodzsa Battambang Bamboo Train


A Battambang Bamboo Train a Kambodzsa nyugati részén található Battambang városában található. Ez az egyik leghíresebb és legérdekesebb látnivaló az országban. Az ember kérdésére, hogy mi teszi olyan különlegessé ezt a vasutat, a válasz egyszerű: a vasút vonata bambuszkocsikból áll, amelyeket a helyiek Prohok nevezik.

A bambuskocsi egy tartóoszlopból, alvázából, padlójából és kerékből áll. A kerekek javarészt olyan gépekből származnak, amelyeket amerikaiaktól elhagyottak a vietnami háború során. Azóta azonban sajátos szervizmenetet tapasztaltak, hogy a kerekek simák és könnyen, de biztonságosan mozogjanak.

A Bamboo Train története a Khmer Birodalom idejére nyúlik vissza, amikor a helyiek hasonló módon használták a bambuszlapokból készült fonó szekereiket. Ma azonban a vonat turisták számára készült.

A vasúti állomás Battambang nagy piacán található, és a vonattal az utasok ki tudják élvezni a város és a környező vidék egyszerűbb oldalait. Az ötlet az, hogy gyorsan mozogjon, és nézze meg a tájat. A Prohokot különösen arra tervezték, hogy változtassa meg az utasok élményét.

A Prohok egy egyszerű szerkezet, amely csak két fő részből áll, azok közül az egyik a vető. A bármelyik Prohok-tojáshoz mozgó lesztengely csatlakozik, és a mozgó lesztengelyen lévő kerék, amelyen a békák futnak, egy nyitott kör. Az utasok állítják fel a Prohokot kézzel, amely hihetetlenül hangos, és kockázatosnak tűnik, de jól működik.

A Prohok voltaképpen egy élsport, és mivel a vasúti állomásnál több száz ilyen szolgáltatást jellemzően működtetnek, az utazók akár az utasforgalom számától függően is megtapasztalhatják. A vonat olyan gyorsan halad, mint egy halálos ár, és bár védőruházatot nyújtanak az utasoknak, azonnal az élmény jellegévé válik.

A Bamboo Train egy körülbelül negyven perces utazásra kínál, amely gyorsan két helyre viheti az utasokat. Az első állomás Battambang belvárosa, a második pedig egy vidéki falu.

A vonat egyik legjobb része a kilátás. Az utasok magasra emelkedve láthatják a Banteay Chhmar és a Phnom Kulen nemzeti parkokat, amelyek mind látogathatók a vonaton. Az emberek azért is látogatják Battambangot, hogy a Bamboo Train-t megéljék, ami igazi alapja a helyi turizmusnak. Ha valaha is látogatni kívánja Battambangot, akkor nem hagyhatja ki ezt az élményt.


Gyakran ismételt kérdések és válaszok Kambodzsa Battambang Bamboo Train


1. Mi az a Bamboo Train?
A Bamboo Train egy meglehetősen primitív, de nagyon népszerű közlekedési eszköz Battambangban, Kambodzsában. A "vonat" sürgősségi helyett közlekedik, és célja, hogy a helyiek és a turisták egyszerűen érvényesíthessék a városban és a környező vidéken.

2. Milyen élményt nyújt a Bamboo Train?
A Bamboo Train életre szóló élményt nyújt. Az utazás közben számos festői látványt élvezhetünk, és a vonat sebessége is elég gyors ahhoz, hogy az utazás izgalmas legyen.

3. Hogyan kell könyvelni a jegyemet a Bamboo Train-re?
A Bamboo Train megvásárolható Battambangban a vonatállomásokon, illetve a turisztikai irodákon keresztül is. Annak elkerülése érdekében, hogy fennáll az esélye, hogy az emberek többször is ugyanazt a jegyet használják, a jegyek vonalkódot tartalmaznak, amelyeket minden alkalommal ellenőriznek, amikor az utasok felszállnak a vonatra.

4. Mennyit kell fizetni a Bamboo Train használatáért?
A jegy ára a Bamboo Train-en (2021) 5 amerikai dollár. Nem túl drága, főleg ha figyelembe vesszük, hogy az élmény, amit kapsz, rendkívül értékes.

5. Mennyi ideig tart az utazás a Bamboo Train-en?
Az utazás időtartama attól függ, hogy hova szeretnénk menni. Általában az utazás körülbelül 20-30 percig tart minden irányba. Azonban ha szeretnénk, hogy az utazás hosszabb legyen, akkor befizethetünk további díjat, és maradhatunk az eszközön tovább, hogy a vonatvezetővel együtt a falvak és a mezők szépségét láthassuk.

6. Ki vezeti a Bamboo Train-et?
A Bamboo Train-et egy "vonzó" nevű eszközzel engedélyezett személy vezeti. Azokat az embereket, akik ebben az iparágban dolgoznak, általában "vonzók" - hasonlóan az USA-ban található taxikhoz, akik a járművezetőség mintájaként viselkednek. A vonatoktól függően a vezető cserélődhet.

7. Milyen alkalmatosságokat kell magammal vinnem a Bamboo Train használatakor?
Az utazáshoz érdemes legalább egy palack vizet vinni, különösen a melegebb időszakok alatt. Ajánlott továbbá a szúnyogriasztók, a naptej és a kalapok, hogy védjük magunkat a napégés és a rovarcsípésektől.

8. Milyen időpontban lehet használni a Bamboo Train-t?
A Bamboo Train egész évben használható, és nincs kitűzött napi vagy idény szerinti kikötés. Az indulási és érkezési időpontok azonban változhatnak, attól függően, hogy milyen évszak vagy napszak van, és azok mindegyikének függvényében ítélik meg az üzemeltetők.

9. Hogyan lehet közelebbről megismerkedni a Bamboo Train-rel?
Ha még többet szeretnénk megtudni a Bamboo Train-ről, az érdeklődők keresik a városban található helyi turisztikai irodákat, vagy akár egyenesen a helyszínen találkozhatnak a vonatokkal. Választhatunk olyan vezetőkkel is, akik késznek érzik magukat arra, hogy néhány körülményes kérdésre válaszoljanak a vonat működéséről és más vonatkozásairól.

10. Vannak-e korlátozások a Bamboo Train használatára?
Általában nincsenek korlátozások a Bamboo Train használatára Battambangban, de érdemes tájékozódni a helyi hatóságoknál, hogy az aktuális szabályok és feltételek változásaira vonatkozó információkat megtudhassuk. Az utasok azonban kötelesek betartani az alapvető biztonsági szabályokat, amelyeket a vonatvezető előír, ideértve a megfelelő üléspozíciókat, a mindenkinek megfelelő kiegészítő eszközök használatát és másokkal való kapcsolattartást. A koronavírus idején speciális biztonsági intézkedéseket is bevezethetnek. Ennek ellenére a Bamboo Train Kambodzsa egyik legnépszerűbb utazói élménye marad.


Repülőjegy Kambodzsa Battambang Bamboo Train


Ha utazni szeretnél Kambodzsa egyik kevésbé ismert, de varázslatos városába, Battambang-ba, akkor a Bamboo Train a legjobb módja annak, hogy könnyedén és gyorsan eljuss oda. Azonban a repülőjegyek árának és elérhetőségének figyelembevétele szükséges ahhoz, hogy hatékonyan tervezd az utazást.

Azt kell mondanom, hogy Battambang-ba való utazás nem az a szokványos, mint más városokba. A közelben nincs olyan repülőtér, ahonnan közvetlen járatok indulnának. A leggyakoribb szállítási mód az autóbusz, mint például az ismert Phnom Penh és Siem Reap közötti busszal, amely általában az emberek első választása.

Azonban ha a Bamboo Trainre utazol, akkor azt javaslom, hogy vásárolj repülőjegyet Siem Reap-be, majd onnan indulj tovább Battambang-ba. Siem Reap-ból kényelmesen és olcsón utazhatsz a Bamboo Train-el, amely egy sajátos, az utat egy sínre helyezett szerelvénnyel teszi lehetővé.

Fontos leszögezni, hogy a Bamboo Train nem egy hivatalos, jegyvásárlást biztosító közlekedési eszköz, hanem inkább egy helyi jellegű látványosság. Az árak nagyon rugalmasak és könnyen alkukat köthetsz a vagonban helyet foglalva. A jegyek általában nem előre foglalhatók, hanem a vagonban lehetséges megvásárolni őket.

A Siem Reap repülőtérről Battambang-ba utazva a repülőjegyek ára általában olcsóbb lehet, mint ha közvetlenül Battambang repülőterére repülnél. Azonban a menetrendek és a csatlakozások figyelembevételével érdemes összehasonlítani a lehetőségeket, hogy elkerüljük a kellemetlen meglepetéseket.

Battambang Bamboo Trainre repülőjegyet foglalni azonban nem kell, mivel a vonat megállhat az út során, hogy turistákat szállítson fel. Ha repülővel érkezel, akkor ezt az időt felhasználhatod arra, hogy felfedezd Siem Reap és a környező területek látnivalóit, így garantáltan nem fogsz unatkozni.

A Bamboo Train azonban nem a legmegbízhatóbb módja az utazásnak és nem mindig érdemes elhagyni a biztonságosabb és kényelmesebb autóbuszokat vagy taxikat. A vonatkocsi a sávokon mozog és általában nagyon gyorsan, de néha nehézkesen, előfordulhatnak hirtelen fordulók és zökkenőmentesen érnek célba.

Azonban ha szereted az izgalmakat és kalandokat, akkor a Bamboo Train egy izgalmas és egyedi utazási élményt nyújt. És ha követed ezeket a tippeket, akkor olcsóbban és hatékonyabban tervezheted az utazást Kambodzsa Battambang városába.


Nejkomplexnější online nabídka letů

A 97% -a ügyfelek elégedettek

A legalacsonyabb ár garantáltan

Akciós repülőjegyek kedvező áron

Vegye meg a legolcsóbb jegyet azokra a helyekre, amelyek látványuknál vagy különlegességüknél fogva elkápráztatják Önt!

Repülőjegyek áttekintése